23. marraskuuta 2015

OLEN TOIVOTON


  Siellä se filosofian essee on vieläkin, kummittelee, hyvinkin epävalmiina. Mulla on ollut kriisi. Olen paininut niinkin pienen kysymyksen kanssa kuin "mitä teen elämälläni?"... Olen kuljeksinut ympäri kämppää rähjäisen nuhjuisena ja taivastellut maailmaa sekä elämää, huokaillut pitkiä huokauksia ja vaipunut epätoivoon. Siinä ryvin sitten monta päivää, enkä mihinkään johtopäätöseen päätynyt haha! :D Olipas taas turha kriisi. Se ratkaisu on kuitenkin joka kerta sama: "ala tekemään". Ei se siitä muutu, vaikka kuinka huokailisi.

  Pohjamudista heränneenä ja nousseena voi taas sanoa, että ihanaa kun tuli ensilumi! Kotia on jo koristeltu joulufiiliksin ja ostettiin Stockalta nättejä joulupalloja, joiden ripustamista kuuseen EN malta odottaa. Koira puettu villapaitaan ja raahattu aamulenkille aurinkoiseen pakkaseen, jonka jälkeen istuttu teekupin ääressä hyvinkin tyytyväisenä elämään. :)

P.s. Herranjumala! Ensi viikolla on jo joulukuu!!!

•••

  //The philosophy essay is still there, haunting and very much undone. I've been having a crisis. I've been struggling with a very little question "what to do with my life?"... I've wondered around our apartment looking ragged and shabby, complaining about the world and life, moaning and sighing and fallen into desperation. So there I wallowed for many days and didn't come to any conclusion whatsoever haha! :D Well that was a useless crisis. The solution is after all always the same: "start working for it". And it wont change by moaning and sighing.

   As woken up and risen from the rock bottom I'm pleased to say we have snow! Our home is now decorated with Christmas stuff and we bought some beautiful ornaments from Stockmann which I can't wait to decorate the tree with. And this morning I put a sweater on our dog and myself and we went for a lovely refreshing morning walk. After that a cup of tea tasted divine. And now I'm having yet another cup of tea and being extremely happy with my life. :)

P.s. Oh god! It's December next week!

2 kommenttia:

 1. Filosofian esseet ei varmaan yhtään helpota tuota "mitä teen elämälläni" -kysymystä, tulee vaan lisää eksistentiaalisia ongelmia :) Onneksi niitä on paljon kivempi miettiä kardemummantuoksuisessa olotilassa.
  Hienot ja ihanan lämminhenkiset kuvat taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mutta juu se on kyllä totta, ettei eksistentiaalisten ongelmien kanssa pyöriskely aivan välttämättä helpota tuossa olotilassa. :D Mutta itseasiassa kaksi lainausta Karl Jaspersin teoksesta Johdatus filosofiaan olivat aika osuvia ja jollain tavalla helpottavia, kun alkoi vähän kiehua yli haha (jos olet lukenut teoksen, niin varmaan tiedätkin nämä).

   "Minun on siis alituisesti epäiltävä itseäni -- milloinkaan en saa luottaa, että olisin itsestäni löytänyt kiinteän pisteen, josta katsoen näkisin itseni oikeassa valossa ja pääsisin todenmukaiseen arviointiin itsestäni."

   "Tässä kokeilussa on kysymys siitä uskallammeko heittäytyä elämään, uskallammeko kokea sen äärimmiltään, piilottamatta itseltämme mitään siitä, katsoen, kysellen ja vastaten täysin vilpittömästi. Ja sitten käykäämme omaa tietämme, vaikka emme tietäisikään kaikkea kokonaisuudessaan ja vaikka emme saisi täyttä selvyyttä siitä mikä varsinaisesti on."

   Niin yksinkertaisia, mutta omasta mielestä ihan hyvä ohjenuora. Turhaa yrittää pakkomielteisesti löytää sitä ainutta oikeaa itseänsä, sitä ei edes välttämättä ole sellaisena kuin me sitä etsitään. ^^

   Poista

Copyright © Only the space between us | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com