16. helmikuuta 2016

BUILDING THE BASE


  Are you one of those who tend to want to do everything under the sky? You maybe have five, six or even seven hobbies? You maybe can't find enough time for everything 'cause you want to be awesome at every one of them? Well, hello! Here is one! I've been analysing my lack of time. I feel like all the time and energy gets wasted because I use it all on my everyday necessities. Necessities like cooking, cleaning, doing my make up, taking care of the pets and just dealing with general disorganisation.

  I have so many things I want to do that it's impossible to find time for everything. I want to read, exercise, ride, play tennis, draw and paint, make music, make clothes, blog and vlog, bake, scrap book, study, photograph and so on... But how on Earth can I do all of these?! :D Focusing on way too many things leave no time at all for progressing at one thing. And this, at least for me, causes stress and frustration.

  And that's why I've decided to do something about it and make my every day life to function a lot smoother. The key is to build a low maintenance base that takes minimal energy and effort. This is how you'll find time for your passions and some more. I listed a couple tips for myself and all those like me.


Simplify your "Every day"!


• What is really necessary in your life? Think about that.

• You can decrease your cleaning time by considerably reducing the amount of stuff you have. This way you'll probably not going to be able to make a similar mess as before.

• Make routines and stick to them! You will get quicker over time and this leaves time for everything else.

• Narrow down your beauty products. Make your morning routine more efficient by using just a few trusted products. Combine steps! For example buy a primer which can also be used as highlighter or get one huge palette that has it all.

• Cook for two or more days at a time. That'll give you one extra hour at least every other day.

• Are you thinking about taking more pets? Think twice because pets truly need and also deserve a lot of your time.

• Plan your uniform. If you love wearing skirts and sweaters together, then get a few skirts and sweaters that can be mixed together and you'll always have something to wear. No more outfit crises five minutes before you need to run out of the door!


Know your passions!


• Think about every one of your hobbies one at a time. Analyse all of them carefully: what kind of feelings you get when you think about them? The one that makes you feel excited and like you had butterflies in your stomach is the number one priority!

• List all the things based on your feels. Number one is the one you feel most passion about and, let's say, number six is the one you don't feel as passionate. Then take two (three max!) top things on your list and those will be your base. To those you will put more time and energy. The rest are now "every now and then" -hobbies. And don't feel sad about it. You haven't thrown them away, you are just giving more time for the things you really love. :) And that's how you'll start to evolve and get better at what you do!


•••


  Oletko yksi niistä, jotka haluavat tehdä ihan kaikkea maan ja taivaan väliltä? Sulla on ehkä viisi, kuusi tai jopa seitsemän harrastusta? Et ehkä löydä millään aikaa kaikelle, koska haluat olla hyvä ihan jokaisessa asiassa, mitä teet? No mutta hello! Täällä on yksi hyvinkin sellainen! Ja olen nyt viime aikoina analysoinut tätä mun ajan puutetta. Mulla on ollut sellainen olo, että kaikki aika ja energia menee ihan niihin jokapäiväisiin perusasioihin. Kuten esimerkiksi kokkaamiseen, siivoamiseen, meikkaamiseen, eläinten hoitoon ja yleiseen epäjärjestelmällisyyteen.

  Mulla kuitenkin on niin monta asiaa, joille pitäisi kaiken tämän välissä löytää aikaa. Haluan lukea, kuntoilla, ratsastaa, pelata tennistä, piirtää ja maalata, musisoida, tehdä vaatteita, blogata ja vlogata, leipoa, scrap bookkailla, opiskella, kuvata, jnejnejne... Mutta miten ihmeessä voin tehdä näitä kaikkia?! :D Ajatukset liikkuu liian monessa asiassa ja aikaa ei riitä yksittäisissä asioissa kehittymiseen ollenkaan. Ja tästähän vasta stressiä ja turhautumisia tuleekin, ainakin omalla kohdalla.

  Siksi olenkin päättänyt tehdä asialle jotain ja saada arjen pyörimään sujuvammin ja miellyttävämmin. Se avain on luoda minimaalista ylläpitoa vaativa pohja. Sillä tavalla saa aikaa niille oikeille intohimoille ja vähän kaikelle muullekin. Listasin pari vinkkiä itselleni ja muille samankaltaisille! :)


Yksinkertaista arjen perusasiat!


• Mikä todella on tarpeellista sun elämässä? Mieti sitä.


• Jos vähennät huomattavasti omistamasi tavaran määrää, et varmasti pysty sotkemaankaan yhtälailla kuin ennen. Ja näin taas siivoaminen nopeutuu.

• Luo rutiineja ja noudata niitä! Ne sujuvat joka kerta nopeammin ja aikaa säästyy kaikelle muulle.

• Karsi kauneustuotteita, tee aamurutiinistasi nopeampi ja tehokkaampi muutamalla luottotuotteella. Yhdistä vaikka tuotteita! Esim primeri, jota voi käyttää myös highlighterina, tai hommaa yksi iso paletti, jossa on kaikki tarvittava.

• Kokkaa pariksi päiväksi kerrallaan saadaksesi yhden lisätunnin ainakin joka toinen päivä.

• Mietitkö ottavasi kahden koiran/kissan lisäksi vielä kuusi marsua ja kanarianlinnun? Mieti uudelleen, koska lemmikit tarvitsevat ja myös ansaitsevat ajallista panostusta.

• Suunnittele univormu. Jos tykkäät pitää hameita ja neuleita yhdessä, niin hommaa muutamat mixailtavat kappaleet molempia ja sulla on aina jotain päälle pantavaa. Ei enää asukriisiä viisi minuuttia ennen kuin pitää juosta ovesta ulos!


Mitkä on ne intohimot?


• Mieti kaikkia kiinnostuksen kohteitasi yksi kerrallaan ja analysoi tarkkaan: Millaisia fiiliksiä saat, kun ajattelet niitä? Se, joka saa tuntemaan innostuksen kouraisun vatsan pohjassa, on prioriteetti numero yksi!

• Listaa asiat fiilisten pohjalta prioriteettijärjestykseen. Ykkönen on se, johon suhtaudut intohimoisimmin ja viimeinen, sanotaan vaikka kuudes, on se, johonon et suhtaudu ihan niin intohimoisesti. Sitten ota top kaksi (tai max kolme) asiaa liststa ja ne ovat nyt sun pohja. Niihin upotat enemmän aikaa ja energiaa. Loput ihanuudet listalla ovat nyt "silloin tällöin" -juttuja. Mutta älä ole surullinen siitä, ei niitä ole heitetty pois. Nyt vain annat enemmän aikaa niille asioille, joita todella rakastat. Ja sillä tavalla sitä kehittyy ja tulee paremmaksi siinä, mitä tekee! :)


4 kommenttia:

 1. Erinomaisia pointteja! Vielä kun pystyis jotenkin low-maintenaamaan nukkumisen... se vie niin saakutisti aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, niin totta... Sille ei oikein voi tehdä muuta kuin herätä mahollisimman aikaisin, että saa päivät tuntumaan pidemmiltä. ;) Aikaa tuntuu olevan paljon enemmän, kun menee aikasin nukkumaan ja herää aikasin. Jos tekee päinvastoin, niin silloin tuntuu, että päivät menee ihan älyttömän nopsaan ohi! :)

   Poista
 2. Siis mä oon kyllä just tollanen että kaikki asiat vaan kiinnostaa, mut tuntuu turhauttavalta kun kaikkee ei pysty tekee kokoajan täysillä! Mulla yleensä vaihtuu ne mun mielenkiinnonkohteet et välillä oon ihan täysillä tekemässä vaikka valokuvausta mut sit joskus se unohtuu muutamaks kuukaudeks ja en ees ajattele asiaa. Pitäis varmaan just löytää joku hyvä tasapaino kaikkien välille mut se tuntuu mahdottomalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tiedän oikein hyvin tunteen... Ja siitä tulee jotenkin ihan ihmeellinen ahdistava stressi ja voimattomuusolo, kun ei oikein tiedä mihin suuntaan sitä pitäis keskittyä. Mutta tosiaan pakko tehdä vähän tällaisia "voimatekoja", että saa itteensä jotain järkeä. :D Kyl se tasapaino löytyy, kun oikeesti käyttää aikaa kaiken analysoimiseen ja miettimiseen ja suunnitelmien tekemiseen. :)

   Poista

Copyright © Only the space between us | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com