8. maaliskuuta 2016

"FEMME"


  Lately I've somehow ended up chatting about being a woman with various people. And what would be better day to share these thoughts than the Women's Day. :) Let's start with the fact that I've never really thought about my womanhood. I've never been mad about it, I've never been that proud either. Me being a woman has never really defined my world in any way. And being raised in an enviroment where my gender hasn't really been highlighted or talked about that much, it has been confusing to come across very different ways of thinking.

"Oh my god, is this real?! Is it possible that there is a woman who really likes Star Wars? Keep it up girl!"
- Oh ok thanks, I guess...

"Do you really listen to metal? Like for real? How cool! And you play quitar too? What!? That's awesome!"
- Well, metal is just another music genre and I don't really appreciate you questioning my ability to play an instrument.

"No way, not coming with you to a make up store! It always takes at least an hour when a woman goes shopping make up."

- But I don't need anything but this one thing?

"You will want children one day, you will." (Someone said to my friend who doesn't know if she'll ever want kids.)

  All this seems so strange to me. And I think it's odd how big of a subject "gender" is right know. Chauvinism, feminism, feminazism, gay, lesbian, bisexuality, transsexuality...But why? Why when the least of the problems is a human being's gender? Think about all the things happening in the world while we are arguing about what one can be and like. Human is a human and not the gender he or she is.

  Although this might "sound" like I'm ranting here that isn't the case. :D I'm only wondering. And what comes to the Women's Day, I have nothing against it. Of course there can be Women's Days and Men's Days, International donut days and Eino Leino's days. It's great to have different excuses so celebrate. ^^ But let me tell you that gender does not define who you are. Gender is so 2015, haha! But now I'll stop gabbling and wish happy Women's Day to all women out there! :3
•••

  Viimeaikoina olen aivan sattumalta päätynyt puhumaan naiseudesta eri ihmisten kanssa. Ja mikäs olisi parempi päivä näiden pohdiskeluiden jakamiseen, kuin naistenpäivä. :) Aloitetaanko vaikka sillä, etten koskaan ole järin ajatellut omaa naiseuttani. En ole ollut vihainen siitä, en ole ollut ylpeä. Se fakta, että olen nainen, ei ole ikinä määritellyt maailmaani mitenkään. Ja kun on kasvanut sellaisessa ympäristössä, jossa naiseuttani ei varsinaisesti ole korostettu, niin on ollut hämmentävää myöhemmin törmätä täysin erilaisiin ajattelumalleihin.

"Siis, onko tää todellista?! Voiko olla olemassa nainen, joka oikeasti tykkää Star Warsista? Jatka hei samaan malliin!"

- Öö, kiitos... kai?

"Kuunteletko sä oikeesti metallia? Siis silleen oikeesti? Ei oo totta, siistiä! Ja soitat vielä ihan oikeesti kitaraa? Hä? Tosi hyvä juttu!"
- Niin, metalli on musiikkia siinä missä mikä tahansa muukin genre, enkä järin arvosta sitä, että epäilet kykyäni soittaa soitinta.

"No just, en todellakaan tule mukaan meikkikauppaan. Naisilla kestää siellä aina ainakin tunti."
- Ai. Itse ajattelin vain käydä hakemassa yhden asian, minkä meinasinkin.

"Kyllä sä kohta kuitenkin haluat lapsia." (Sanottiin eräälle ystävälleni, joka ei ole varma haluaako koskaan hankkia lapsia.)

  Tämä kaikki tuntuu mulle jotenkin aivan vieraalta. Ja mielestäni on kummallista, miten pinnalla aihe "sukupuoli" on tällä hetkellä. Sovinismi, feminismi, feminazismi, homous, lesbous, biseksuaalisuus, transseksuaalisuus... Miksi? Miksi, kun loppujen lopuksi pienin ongelma tässä maailmassa on ihmisen sukupuoli. Miettikää, mitä kaikkea tässä maailmassa tapahtuu sillä aikaa, kun me kiistelemme siitä kenen kanssa kukakin saa olla ja mistä kukakin saa tykätä. Ihminen on ihminen, eikä edustamansa sukupuoli.

  Vaikka tekstistäni voi tulla sellainen olo, että paasaan täällä pää punaisena, niin se ei ole keissi. :D Olen ainoastaan ihmetteleväinen. Ja mitä tulee naistenpäivään, sitä vastaan minulla ei ole mitään. Tottakai saa olla naistenpäiviä ja miestenpäiviä, kansainvälisiä donitsipäiviä ja Eino Leinon päiviä. Se on mukavaa, että on erilaisia syitä juhlia. ^^ Mutta sen sanon, ettei naiseus määritä sitä, kuka olet. Sukupuoli on niin kulunut juttu, se on niin 2015 haha! Mutta nyt paasaukset sikseen ja ihanaa naisten päivää naiset! :3

2 kommenttia:

 1. hyvä postaus, mutta pakko korjata, että trans-seksuaalisus ei ole asia. uskon että tarkoitit pikemminkin trans-sukupuolisuutta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mutta transseksuaalisuus ja transsukupuolisuus ovat kyllä käsittääkseni molemmat asioita. :) Väliviivaa siihen ei kyllä tosiaan tule. :D Hups. Mutta ihan vain selvennykseksi löysin vielä tällaiset määritelmät terveyskirjastosta:

   "Transsukupuolinen henkilö kokee olevansa biologista sukupuoltaan vastakkaista sukupuolta ja haluaa korjata kehonsa kirurgisesti ja/tai hormonaalisesti vastaamaan kokemaansa sukupuoli-identiteettiä."

   "Transseksuaalinen henkilö voi olla seksuaaliselta orientaatioltaan homo-, hetero- tai biseksuaalinen. Transseksuaalisen henkilön seksuaalinen orietentaatio saattaa vaihtua, lujittua tai selvitä vasta sukupuolen korjausleikkauksen jälkeen."

   Mutta korjaa vain, jos olenkin käsittänyt väärin. :)

   Poista

Copyright © Only the space between us | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com